In westerse landen krijgen vrouwen een overdosis aan oestrogenen binnen. Denk aan xeno oestrogenen en pilgebruik. Hierdoor is er vaak veel meer oestrogeen aanwezig dan progesteron. Xeno oestrogenen zijn stoffen die een oestrogeen achtige werkeing hebben. We scheiden ze niet uit en dus kunnen ze al snel een negatief effect veroorzaken. Je komt hiermee in aanraking door cosmetica, shampoo en zeepprodukten, kleding, plastic enz. Ze verstoren de natuurlijke balans. Daarom hebben veel vrouwen baat bij progesteron créme. Deze is geheel op natuurlijke basis.


Progesteroncréme


Nog niet zo heel bekend hier, in andere landen wel, is deze crème. Hij heeft veel toepassingsmogelijkheden. Het kan o.a. ingezet worden bij:


- Oestrogeen dominantie
- Premenstruele klachten
- Postpartum depressie
- Menopauze
 -Na de geboorte bij het voorkomen van een postpartum depressie.


Er is veel aanbod op internet. Je moet zorgvuldig zijn. Er zijn goede en slechte crèmes. De crème is opgebouwd uit natuurlijke vetten en heeft niet de nadelen van de synthetische vorm van progesteron.


Er zijn crèmes met diverse samenstellingen. Deze creme kan tijdens de behandeling worden ingezet als blijkt dat deze bij jouw klachten past en je hier voor open staat. Ik geef geen informatie over progesteroncreme aan niet clienten. Het is onderdeel van de behandeling en ik ben geen distributeur o.i.d.