• Dank je! Na 2 jaar zoeken en overal niets vinden heb ik nu na een gesprek eindelijk BEGRIP en ERKENNING. Ik moet nog beginnen met de behandeling maar dit voelt al zo gigaaaaaaaaaaaa fijn!


  Het is zo goed gegaan de zwangerschap en de tijd erna! En dat na 2 postnatale depressies! Nu we met angst en beven voor nummertje 3 zijn gegaan kon ik mij niet voorstellen dat ik het nu echt eens op een leuke manier zou gaan beleven! Maar dat is wel zo gegaan! Mirthe is nu 3 maanden en het gaat goed! Het was fijn dat je zo doortastend was als ik onzeker was of een beetje in paniek. Je wist me altijd er weer door heen te loodsen. Je zei dat we de valkuilen in de gaten hielden en dat het daardoor goed ging. En als er een valkuil mis ging we er boven op zaten. Dat het niet meer zo kon escaleren als bij de meisjes. Jouw zekerheid en bereikbaarheid en de controles gedurende al die maanden waren zo'n houvast! We zijn zo blij met mirthe!


  Super site! Bedankt voor alle informatie!!


  Gelukkig is 2011 voorbij en gaat het mij weer beter. Ik heb na de geboorte van mijn kindje een depressie gekregen. Toen ik nog niet wist wat er met mij aan het hand was, ben ik internet gaan afstruinen en stuitte op deze site. Er viel een last van mijn schouders. Ik was niet de enige en mijn symptomen kregen een plekje. Ieder moment als ik ging twijfelen aan mijzelf kwam ik naar deze site en kreeg ik weer moed. Bedankt!


  Daar zijn ze weer de eeuwige tranen. Mijn dochter is ondertussen al weer 1 jaar oud maar nog steeds voel ik die onmacht van die eerste weken zelfs maanden. En nog steeds moet ik vreselijk huilen als ik eraan terug denk. Alles ging goed een zwangerschap zonder grote problemen, een probleemloze bevalling en kraamperiode. Ergens in de tweede week begonnen de kraamtranen en hielden niet meer op. Wat een opluchting toen ik hoorde dat een vriendin van mij het ook had gehad. Maar verder sta je toch alleen met je verdriet. Geniet ervan riep iedereen maar ik kon niet genieten van mijn dochter en het moeder zijn. Inmiddels is er veel veranderd. Ben hoteldebotel verliefd op mijn dochter Ik ben er trots op haar moeder te zijn maar heb nog wel moeite met het moederschap. Soms voel ik me gevangen ben nog steeds mijn oude ik kwijt. En denken aan het eerste half jaar gaat niet zonder tranen Toen kwam ik op deze site, wat mooi! En fijn om te lezen dat ik niet de enige ben, dat wist ik al maar dat er een hele website over is is een opluchting. De tranen lopen over mijn wangen. Ik ben er nog niet maar dat komt wel.


 • Hallo Tosca, Ik ben nu een paar maanden bezig met je adviezen en de supplementen. Ik begin me echt stukken beter te voelen. Mijn huid, haar en ogen zijn minder droog, het aantal dagen dat ik last heb van pms zijn ontzettend verminderd, ik ben minder moe en kan me beter concentreren. De wolk is uit mijn hoofd verdwenen. Ik ben er nog niet maar het gaat de goede kant op.  Bedankt voor de hulp met mijn hypoglykemie! Al jaren liep ik er mee maar had er geen idee van en had veel klachten. Ook mijn pms was enorm erdoor. Het gaat nu al stukken beter!


  Dankjewel Tosca voor je fijne site. Drie maanden ben ik een kersverse moeder van een allerliefste dochter. Zo gelukkig ben ik en ook zo ontzettend moe, zo moe. Dankzij jouw site kan ik plaatsen wat er aan de hand is met mij: postpartum uitputting. Ik heb geen depressie. Ik stel me niet aan. Er is een naam voor. Als ik jouw lijstjes lees die bij dit beeld horen, kan ik ze bijna allemaal aanvinken en voel herkenning en erkenning. Dankjewel.


  Dank je wel Tosca! Dankzij jouw preventieplan heb ik in vol vertrouwen een prachtige dochter op de wereld gezet!! Sinne is haar naam (betekent zon in het Fries) en ze doet haar naam eer aan want ook na haar geboorte is het zonnetje blijven schijnen!


  Hartelijk bedankt dat deze site bestaat, ik voel me zoveel meer begrepen en kan hier ook mijn hart ophalen dat ik niet gek ben of anders ben dan andere. Jullie site is informatief en behulpzaam voor vrouwen die het gevoel hebben niet begrepen te worden. Ga zo door toppie


  Alsof ik mijn eigen verhaal heb zitten lezen. Heb twee dochters van 2 en 3 oud. Fijn dat ik niet de enige ben met deze gevoelens!


 • ik dacht dat ze gelijk hadden en dat ik labiel was en iets in mijn hoofd niet goed was omdat ik een post natale despressie kreeg. Mijn verdriet was groot dat ik geen tweede kindje durfde te krijgen tot ik opeens hier las dat het wel kon. Na heel veel vragen dat jij bijna gek van me werd besloten het te wagen.Ik ben nu 6 maanden zwanger en voel me goed. Wel gewoon moe slap misselijk maar dat is toch gewoon? ik kan het nog niet geloven! Ik ben een beetje bang voor erna. Maar mijn vorige keer was nu al rot. Zoals jij zegt doe ik alles om het te voorkomen.  moeder van drie dochters heb momenteel last van een zware postonale depressie. Kan bijna niet geloven dat dit ooit stopt totdat ik tosca aan de lijn kreeg een heel fijn gesprek met veel erkenning, nu heb ik een klein beetje hoop gekregen dat het weggaat een klein stapje op de ongelofelijke zware berg.


  Lieve Tosca, bedankt voor al je wijze raad en ondersteuning. Deze site biedt heel veel steun in deze moeilijke periode. Nooit gedacht dat ik me zo 'labiel' en onzeker zou voelen na een probleemloze 2e zwangerschap. Ik ben me rot geschrokken. Nu weer hard op weg om alles weer op een rijtje te krijgen en proberen in te blijven zien dat dit echt niet mijn eigen schuld en aanstellerij is. Ik blijf positief en vooruit kijken en erin geloven dat ook dit weer overgaat. Ik hoop je snel te spreken! Liefs Kim


  Prachtige site heb je. Zeer informatief en herkenbaar. Ik ben blij dat ook deze kant eens uitvoerig beschreven staat. Dank.


  Jammer dat er in mijn tijd nog niet zo'n fijne website was. Het geeft mij de bevestiging van wat ik mij al 20 jaar afvraag, maar nooit geconstateerd is. Ik herken de symptomen besef nog steeds hoe hard ik in mijn eentje heb geknokt om mijn leven weer op de rit te krijgen. Het is goed gekomen, en ik heb een prachtige zoon! Maar een steuntje in de rug als deze website had een hoop steun kunnen zijn. Complimenten!


  Lieve Tosca, dank je wel voor de tranen. Ik laat ze de vrije loop.